bopælssager

For deres skyld

Hvad er en bopælssag?

forældremyndighedssag

En bopælssag er en sag, hvor I enten er enige eller uenige om, hvor barnet skal bo. I dag kan den ene forælder have bopælsretten, eller man kan have delt bopæl. Ved delt bopæl forstås det således, at den ene forælder ikke på egen hånd, kan beslutte hvor i landet barnet skal bo, eller hvilken daginstitution barnet skal gå i. Kort sagt, så er I fælles om alle overordnede beslutninger for jeres barn.

 

forældremyndighedssag

Hvorfor bopælssager?

Bopælssager opstår ofte, når I bliver uenige om, hvor barnets bopæl skal være. Det kan være svært som forældre at finde ud af, hvilke regler der gælder, hvor sagen skal startes og hvordan sagen skal startes.

Vi anbefaler altid, at I får skrevet jeres aftaler ned. På den måde, er der ingen tvivl om aftalens indhold.

Hvis I har delt bopæl, men den ene af jer ikke længere ønsker dette, skal i fortælle det til den anden forælder. Kan I ikke blive enige om en anden ordning, kan I oprette en sag ved Familieretshuset. Opnås der ikke enighed i Familieretshuset, overgår sagen til Familieretten.

 

Hvad kan vi hjælpe med?

HB Law står klar til at hjælpe jer, med råd og vejledning før sagen ender i Familieretshuset. Vi kan hjælpe med at skrive ansøgningen til Familieretshuset, eller vi kan hjælpe jer med at få skrevet jeres egen aftale ned.